Σύντομο βιογραφικό

Η Γεωργία Καραδήμου γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1983 και είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.

Η εργασιακή της ενασχόληση με το κομμάτι του παιδιού ξεκίνησε στον τομέα της ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και συνεχίστηκε με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών εργοθεραπείας σε παιδιά με ψυχοκινητικές δυσκολίες, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, εγκεφαλική παράλυση, ΔΕΠΥ, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών πρώιμης παρέμβασης, ατομικής και συνδυαστικής, σε βρέφη και νήπια με αναπτυξιακή καθυστέρηση.

Η πολυετής της κλινική εμπειρία στην εργοθεραπευτική φροντίδα παιδιών συμπεριλαμβάνει δράσεις σε μονάδες εξειδικευμένης περίθαλψης παιδιών και κέντρα ημέρας, για παιδιά και εφήβους με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και αυτισμό καθώς και επαγγελματική ενασχόληση σε ιδιωτικά κέντρα για παιδιά με κινητικές δυσκολίες.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συνεδρίων στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Είναι εκπαιδευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση (Sensory Integration) των φορέων University of Southern California και Western Psychological Services καθώς και στις θεραπευτικές προσεγγίσεις MORE, TEACCH, PECS. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στη δημιουργία και τον συντονισμό ομάδων κοινωνικών δεξιοτήτων, σε μεθόδους δημιουργικής έκφρασης μέσω της τέχνης καθώς και στην κατασκευή ναρθήκων.

Είναι συν-ιδιοκτήτρια του κέντρου λειτουργικής ανάπτυξης δεξιοτήτων παιδιού «Motivaction» και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών.