Ο Ρήγας Δημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου το 1999. Είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής από το πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας και από το ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας της Αθήνας, με βαθμό πτυχίου «Άριστα».
Τις μεταπτυχιακές του σπουδές τις πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, οπού και εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση λειτουργικών προβλημάτων σε παιδιά με νευρολογικές και μυοσκελετικές παθήσεις. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις θεραπευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές.
Το 2010 έγινε δεκτός από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην οποία μελετάει, με τη βοήθεια της Τρισδιάστατης Ανάλυσης Βάδισης, τις μεταβολές των κινηματικών χαρακτηριστικών της βάδισης κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση.
Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στην μελέτη και ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων αντιμετώπισης κινητικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεθόδους που στοχεύουν στην προώθηση της λειτουργικότητας και της «συμμετοχής». Το τελευταίο διάστημα συμμετέχει σε ερευνητική μελέτη που αξιολογεί τις διαταραχές κινητικού συντονισμού σε παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα.
Σε ότι αφορά στην επαγγελματική του ενασχόληση, από το 2004 εργάζεται αποκλειστικά ως Φυσικοθεραπευτής παιδιού προσφέροντας υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και αποκατάστασης σε παιδιά και βρέφη με νευροαναπτυξιακέςκαι άλλου είδους κινητικές δυσκολίες.
Από το 2011 είναι Επιστημονικός συνεργάτης της 1ης Πανεπιστημιακής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και έχει συμμετάσχει στην ίδρυση πρωτότυπου Ιατρείου Εγκεφαλικής Παράλυσης στο οποίο εξετάζονται παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση από εξειδικευμένη θεραπευτική ομάδα αποκατάστασης.
Από το 2013 εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές παθήσεις και συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος της «Κλινικής Άσκησης στη Φυσικοθεραπεία Νευρολογικών Παθήσεων».
Έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια με θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που αφορούν στο παιδί και στην θεραπευτική του αντιμετώπιση.